Dieta fara infometare

Posted: 27 Ianuarie 2010 in Dieta sanatoasa
Etichete:

Dieta fara infometare recomanda alegerea alimentelor cu un index glicemic scazut – cereale integrale, nuci si pastai, pentru a va ajuta sa mancati satisfacator in timp ce va reglati apetitul si mariti nivelul energetic pe termen lung.
Este recomandat sa deveniti cat de activi posibil si sa mergeti ca o forma de exercitiu. Este demonstrat ca pentru a pierde din greutate si sa va mentineti dupa aceasta, ar trebui sa faceti intre 800 si 1200 de pasi pe zi.
Dietele de slăbit au fost mereu o problemă. Cum mănânc, ce mănânc? Nu mă pot abţine. Sunt „rea de foame” sunt numai câteva dintre provocările unei cure de slăbire.

Mesele de sărbători adaugă, invariabil, câteva kilograme în plus. Dacă vrei să scapi de ele rapid, poate că n-ar strica să te gândeşti la o dietă fără înfometare, aşa cum este programul Atkins.

Dieta Atkins nu pare a fi un regim de slăbire pentru că nu îţi spune ce, cât şi când să mănânci. Nu trebuie să mănânci la ore fixe, să-ţi cântăreşti alimentele sau să suferi de foame.

Singura regulă este să elimini din alimentaţia ta carbohidraţii, adică cerealele, pâinea, dulciurile, orezul, fructele, alcoolul şi chiar unele legume. În schimb, ai voie să mănânci carne slabă, ouă, lactate şi grăsimi bune, cum este uleiul de măsline. Acestea pot fi consumate oricând şi în orice cantităţi.
În prima fază, care durează două săptămâni, consumul de carbohidraţi trebuie redus la 20 de grame pe zi. Ai voie să mănânci doar legume cu frunze verzi, carne, ouă şi lactate. Fără fructe, fără dulciuri, fără pâine.

În a doua fază, cea de slăbire, poţi să mănânci mai multe legume, nuci şi seminţe dar te concentrezi, în continuare, pe proteine.

A treia fază, cea de menţinere, începe atunci când ai ajuns la greutatea dorită şi continuă toată viaţa. Ai voie să consumi surse de carbohidraţi “buni” adică legume şi cereale integrale, dar numai în cantităţi mici. Nu ai voie să mănâci alimente rafinate ce conţin carbohidraţi, de exemplu dulciuri, produse de patiserie.

Dieta se bazează pe faptul că organismul foloseşte carbohidraţii drept energie, iar în momentul în care nu-i mai primeşte va apela la depozitele de grăsime. Când mănânci prea mulţi carbohidraţi, spune teoria din spatele dietei, corpul tău nu apucă să-i folosească pe toţi, mai ales dacă eşti sedentară, şi excesul se depune sub formă de grăsime.

Ca să scapi de această grăsime, organismul tău trebuie să o folosească pentru a produce energie şi nu poate face asta decât în situaţia în care nu mai primeşte carbohidraţi.

Deşi această teorie este discutabilă, dieta pare să dea rezultate, cel puţin pe termen scurt. Totuşi, spun unii specialişti, slăbeşti nu pentru că renunţi la carbohidraţi, ci pentru că opţiunile tale alimentare sunt mai reduse. Iar pe termen lung, rezultatele ar fi aceleaşi cu ale oricărei alte diete: ai toate şansele să te îngraşi la loc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s